Onderwaterwereld Kreta Zeester Bootduiken Op Kreta Onderwaterwereld Kreta

Duikinformatie Kreta

Duikbasis Kreta

De Padi duikbasis Kalypso Diving Center ligt in het hart van de Mediterranee, aan de wilde zuidkust van Kreta, eens een verloren koninkrijk van de Godin Kalypso. Er worden duikexcursies aangeboden voor zowel beginners als gevorderden. Er zijn geen stromingen en het zicht is perfect.

De duikschool heeft dit jaar een bijzondere nieuwe aankoop gedaan. Ze hebben namelijk een duikcruise boot gekocht met cabines en dekverzorging (eten/drinken). Daarmee worden de dagtrips verzorgd zodat ook eventuele niet duikers, die samen reizen met de duikers een heerlijke dag kunnen meemaken.

Er wordt gratis pickup verzorgd tijdens duikdagen. De duikdag begint rond 08.30 uur. U wordt dan tijdens een transfer van ca. 50 minuten naar het dorpje Plakias gebracht. U rijdt door prachtig bergachtige landschappen naar Kalypso Cretian Village, een uniek hotel aan de zuidkust in de Kalypso Baai. Er zijn ca. 20 duikplaatsen aan de zuikdkust en aan de hand van uw ervaring en uw nivo wordt door de duikschool bepaald welke duiken er worden gedaan. Er is zelfs een wrak waar u op kunt duiken. U duikt in kleine groepjes van maximaal 5 mensen plus 1 instructeur. Elke duik duurt ca. 1 uur en u maakt 2 duiken op een dag, 1 's morgens en 1 's middags. U duikt volgens de veiligheidsnormen van de Griekse regering, tot max. 28m diepte.

De baai is uitstekend om te leren duiken met rustige zee en ondiepe plaatsen. Er is genoeg vis en ander zeeleven te bekijken.

In het hotel Kalypso Cretian Village mag u gebruik maken van de volgende faciliteiten tijdens de duikdag: zwembad, restaurant en bar, toiletten, douches en spelletjes.
Veiligheid staat hoog in het vaandel bij de internationale en meertalige staf. Er werken ca. 12-15 medewerkers.
Naast beginnerscursussen zijn er ook vervolgcursussen en specialties te volgen.

Enkele duikstekken

Kalypso Walls

U duikt vlakbij de kliffen van Kalypso Rock’s Palace resort. Er is een dropoff tot ca. 40m daarna een blauwe diepte die afloopt tot 250m diepte. Hoge muren, kleine grotten en overhangen maken dit een leuke duik. U ziet kleurrijke kleine vis, sponzen, zee-egels, zeesterren, vuurwormen, baarzen, murenes en soms octopussen en pijlstaartroggen. Deze duik doet u meestal op de 1e ochtend.

Grouper Rock

U duikt op een groot rif buiten Skinaria Bay vanaf de boot. Het hoogste punt van het rif ligt op 18m diepte en heeft kleine dropoffs en een muur die op een zandbodem uitkomt tussen 24 en 45m diepte. U ziet er grote baarzen, murenes, veel kleurige kleine vis, sponzen, soms octopussen en pijlstaartroggen. U ziet hier zeker grotere vis.

Damnoni Canyon

Als u afdaalt langs een geul is er een muur die omlaag gaat totdat u bij een oud visnet komt dat over een ingang hangt. Als u de hoge muren (22m-8m) en rostachtige zeebodem volgt, komt u uiteindelijk terug bij de boot via een mooie canyon waarin zich een kleine grote bevindt op 8m diepte. Toegang is alleen voor de meer ervaren duikers.

Egypte Land
Griekenland Land
Kos Eiland
Kreta Eiland
Rhodos Eiland